Ny jobb, støv og videre planer for leiligheten

Trine Midtin Klisjéhjemmet, Oppussing, Renovering, Industrielt

Det har vært stille herfra en stund.

Ikke uten grunn.

Teknikken sviktet, kameraet vil ikke kommunisere med maskinen og et av barna kom hjem med omgangssyke. Ikke minst turte ingen å fikse gulvene våre. Eller rettere sagt… Stuegulvet vårt fra 1850 ble den lille hyggelige ekstrajobben vi fikk på tampen.

Kan også si at vi omtrent ikke har vært utenfor leiligheten i sommer. Bildet under er vel det eneste vi har av oss, uten tre lag med støv i ansiktet, i normale omgivelser – UTE.

Trine Midtin Klisjéhjemmet, Oppussing, Renovering, Industrielt

Tre lag med parkett og avrettingsmasse har vi brukt omlag to uker på å fjerne. Nå nærmer det seg heldigvis en slutt.

Vi har brukt en liten maskin for å fjerne alle lag, fylt inn sprekker med akryl og skal pusse og vokse med Osmo. To planker har tatt omlag en time å “klargjøre”.

Denne jobben bøyer jeg meg i støvet for (bokstavelig talt), for at Frank har tatt. Han er tålmodigheten selv og har en helt annen utholdenhet enn meg på å sitte stille med skrapemaskinen. Det holdt på å klikke for meg etter fem timer. Da pådrar jeg meg heller astma med pussejobbbene helt frivillig.

Trine Midtin Klisjéhjemmet, Oppussing, Renovering, IndustrieltTrine Midtin Klisjéhjemmet, Oppussing, Renovering, Industrielt

Flere av de store (og støvete) prosjektene i leiligheten er ferdig og jeg har som sagt støvet ned de siste ukene. Mursteinsveggen er ferdig pusset og impregnert. Plankeveggene er slipt, kostet og vokset. Jeg har også gått ned noen kilo på disse 12-16 timers jobbøktene. Til tross for mye sjokolade og frossenpizza. Meldte meg inn på EVO før ferien, men det var ingen vits…

De to store tingene som gjenstår i leiligheten har vi satt bort til andre. Først skal bæreveggen mellom stue og kjøkken få satt inn et gammelt og originalt vindu fra fasaden. Vinduet veier altfor mye til at vi tør å bære det ned eller vente til senere.

Trine Midtin Klisjéhjemmet, Oppussing, Renovering, Industrielt

Det vi også gleder oss til er veggmaleriet i stuen! Både Frank og jeg elsker Grünerløkka og syns det var trist at bygget med Påfuglen i Oslo ble revet ned. Derfor har vi fått en av de som malte veggen til å male litt av Grünerløkka rett på en av treveggene våre. Han har fått litt innspill og skissene hittil er veldig kule.

På mandag begynner jeg forresten i ny jobb på Varner sitt hovedkontor på Slependen. Det gleder jeg meg veldig til, selv om det er litt vemodig å forlate “familien” på FOLL. Jeg skal fortsatt jobbe med retail, men denne gangen skal jeg styre kundeklubben til BikBok og Days Like This. I første omgang er det snakk om et vikariat på rundt året, så vi får se hvor ferden går etter det.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *