“Går det rett vest eller finner vi plankevegger mon tro..?”

Plankevegger, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Teglstein, Oversikt stue, Norske interiørblogger, Renovering, Oppussing

Spenningen var stor i går, da litt og litt av veggene ble revet ned i stuen.

Fra å ha hatt en ganske klar plan på leiligheten, ble den snudd på hodet etter et tilfeldigvis besøk i  leiligheten under vår egen.

Leiligheten var revet ned til det opprinnelige materialet. Skallet av leiligheten sto igjen, og besto av rom – på rom med teglstein og mørke planker.

Du kan se bilder av leiligheten under HER.

Plankevegger, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Teglstein, Norske interiørblogger, Renovering, Oppussing

Eieren under så derimot ingen sjarm i verken plankevegger eller murstein. Han hadde bestemt seg for å bygge alt opp på nytt med gipsplater. Den eneste grunnen til at han åpnet opp alt, var for å se om han kunne rette opp skjevheter og etter-isolere.

Frank og (spesielt) jeg gikk derimot helt i taket over hvor fint det var med de mørke veggene mot den lyse stukkaturen og den røde mursteinen. Derfor bestemte vi oss for å gjøre det motsatte av denne mannen; Ingen gipsvegger hos oss, for selvfølgelig måtte disse veggene fram i lyset. Opprinnelig plan? Den ble kastet vekk.

Vi ante derimot ikke om leiligheten vår var i samme utførelse, men tok likevel sjansen. Bak lagene med gammel historie, var heldigvis planker i enda bedre stand enn vi håpte på og både lister og stukkatur er intakt etter rivingen.

Lettet? Ja. Veldig.

Plankevegger, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Teglstein, Norske interiørblogger, Renovering, Oppussing, Riving i gang

Og siden vi liker å ha litt å gjøre og vil ha ting unna, fristet det veldig å slå ned veggen i gangen på kveldstid i går.

Etter en middag ute med Sebastian for å senke skuldrene litt, gikk vi løs med hammer og brekkjern på veggen. Støv-bonanza uten like. Vi så ut som to snømenn begge to. Eller egentlig mest meg, som er den som alltid klarer å bli mest skitten/full av maling og sparkel av oss to. Av en eller annen grunn.

I gangen skal taket heves med nesten en meter, før vi skal gå løs på teglsteinen med stålbørste og impregnering.

Nå er heldigvis gangen (foreløpig) ganske ren – og i dag skal det originale gulvet opp og fram i stuen. I tillegg byttes vinduene på fasaden, slik at vi ikke trenger å leve på byggeplassen lenger enn nødvendig.

Du kan følge med på Instagram om du vil ha oppdateringer underveis i prosessen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *