Oppussing av kjøkken – Del 1

Oppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Norske interiørbloggere,Nærbilde av vifte, InteriørOppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Nærbilde av kjøkkenbenk, Norske interiørbloggere, Interiør

Vi ligger ikke på latsiden, selv om det er ferie. Tvert i mot.

Det hadde selvfølgelig ikke gjort noe om solen lyste gjennom stillaset på utsiden av vinduene. Men den gang ei. Vi står som regel innendørs i mørket for tiden, både på dagtid og på kveldstid.

I går grep derimot både noia, panikk og kalde føtter tak i meg. For vi bestemte oss for å starte rivingen av resten av leiligheten fem dager etter at vi startet oppussingen på kjøkkenet.

Hva ER det jeg har satt i gang, tenkte jeg da. Stakkars Frank som aldri sier nei til det jeg kaster meg inn i av prosjekter. Han kaster seg med han også. Den eneste begrensningen jeg har fra han, er at jeg skal begynne med et rom av gangen. Det har jeg nesten klart å holde meg til.

Oppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Detaljer, Norske interiørbloggere, InteriørOppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Detaljer av benk, Norske interiørbloggere, InteriørOppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Brødboks og detaljer, Norske interiørbloggere, Interiør

Vi ble ferdige med del 1 av kjøkkenet på tre dager. På den tiden hadde vi pusset ned hele kjøkkenet og  vasket hele leiligheten som var full av støv i etterkant. Aldri mer om vi pusser inne!

Deretter malte vi tre strøk med maling, sparklet vegger med murpuss og spray-lakkerte håndtak, vifte og ventil.

Kostnaden på oppdateringen? 3500 kroner (uten medregnet arbeidstid, så klart).

Kostnaden inkluderer pussepapir, pensler og ruller, maling, sparkel, og spray. Pussemaskin, visp/sparkelspader hadde vi begge fra tidligere prosjekter. Vi syns begge det var en veldig liten kostnad på et kjøkken som endret utseende totalt.

Vi har tidligere fått et tilbud på spraylakkering av kjøkkenet for 15 000. Dette syns vi ble en litt for stor kostnad å ta, fordi vi har andre planer for kjøkkenet på sikt og hadde tiden til rådighet.

Oppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Oversiktsbilde kjøkkenbenk, Norske interiørbloggere, InteriørOppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Bilder på vegg, Norske interiørbloggere, Interiør

Nå står som sagt stuen og gangen for tur og det meste er ferdig  før ungene kommer hjem.

Gangen skal få mer takhøyde og kommer til å bestå av gammel teglstein. Kjøkkenet skal også få gammel teglstein rundt spiseplassen, i tillegg til at vi setter inn et gammelt, originalt vindu mellom kjøkken og stue.

Stuen har dere kanskje sett på Instagram underveis? Den er revet ned til det opprinnelige treverket og får det originale gulvet tilbake.

Oppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Rustikke tallerkner, Norske interiørbloggere, InteriørOppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Oversiktsbilde mot venstre, Norske interiørbloggere, InteriørOppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Detaljer av bildevegg, Norske interiørbloggere, Interiør

Veggen til venstre på før-bildet under skal også bli annerledes. Derfor får dere ikke sett så mye mer av kjøkkenet helt enda.

På veggen må jeg mest sannsynlig i gang med diverse maling og syre-behandling (!) i et litt omfattende DIY-prosjekt. Kan bli interessant. Her kommer jeg til å bruke samme teknikk som på den blå veggen på soverommet, men med annen maling og etterbehandling.

Og ikke minst, da. 11. august får vi installert nye lamper i hele leiligheten.

Jeg gleder meg!

Oppussing av kjøkken, Maling av kjøkken, Svart kjøkken, DIY, Renovering av kjøkken, Før-bilde, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Norske interiørbloggere, Interiør

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *