Blåfarger på soverommet

Trine Midtun Klisjéhjemmet, Soverom før maling av bakvegg i to ulike blåfarger og svart. Fra før hadde veggen en ganske ordinær blåfarge.

Oppussingen av soverommet fortsetter med masse blåfarger, nå som vi er ferdig med bursdagsfest og skikkelig innflytting av de (få) møblene jeg hadde igjen.

Denne gangen var det den blå veggen bak sengen som sto for tur. Fra før var det en hylle der og veggen var malt i en ganske ordinær blåfarge som du kan se på bildet over.

Hvis du vil se hvordan vi ønsker å ha det etter oppussingen kan du klikke HER. Det var en skisse jeg gjorde før vi bestemte oss for å flytte ned på Løkka, da jeg kjedet meg en kveld.

Detaljer av bakveggen på soverommet som er malt med to ulike blåfarger. Trine Midtun Klisjéhjemmet
I dag var faktisk første gang jeg har vært inne i en byggvarebutikk der jeg fikk skikkelig hjelp til valg av farger. Jeg møtte en kar som hadde jobbet i interiørbransjen i 35 år! Det var veldig hyggelig, siden jeg alltid trikser og eksprimenterer for å få til den finishen som jeg har lyst på. Og den finishen kan som regel aldri kjøpes “ferdig”.
I løpet av de ti siste årene har jeg brukt mye tid i diverse malebutikker, og det er sjelden noen klarer å tenke utenfor boksen. Det var det heldigvis en som kunne i dag!
For å få til den  blå veggen har jeg malt med tre ulike nyanser. Den første er en  blank svart maling fra Clas Ohlson og de to andre er ulike blåfarger i matt Wonderwall fra Jotun. Fargekodene på blåfargene er S4550-B og trolig S4560-B (ettersom jeg har klart å søle maling oppå litt av den ene boksen).

Til hele veggen gikk det totalt 1 1/2 spann på en vegg som er ca 6kvm, så du kommer langt med lite. 😊 Jeg hadde tre små 0,75-liters bokser som jeg vekslet mellom.

Veggen bak sengen malt i blåfarger og svart. Trine Midtun Klisjéhjemmet Interiør

Jeg hadde skissen min i bakgrunnen da jeg startet å male og begynte først med et hjørne som jeg malte helt svart. Deretter graderte jeg veggen med lysere og lysere nyanser mot midten. Det tar litt tid! Helt nøyaktig 6 timer. Mest fordi jeg ønsket flest “usynlige” overganger mellom fargene og malte med veldig liten kost.

For å gradere på samme måte, er det viktig at du bruker de ulike nyansene over hverandre før malingen tørker. Jeg har malt konsekvent loddrett og vannrett for å få denne effekten. Bruk to ulike pensler – eller flere om du bruker helt ulike fargenyanser, selv om fargene skal gli inn i hverandre.

I tillegg har jeg spraymalt understellet til bordet vårt på balkongen, en lysestake og noen lamper. Jeg fikk sett finværet også, med vinduene åpne og musikken på øret. ❤️ I kveld har vi sittet på balkongen med et glass vin hver og malt vinduene – og jeg er så lei maskeringstapen at jeg holder på å krepere. Jeg gleder meg veldig til å rive av alt på soverommet, selv om de kommer til å feste seg til alt.


Følg meg gjerne på Instagram eller Facebook for å få med deg de siste oppdateringene

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *