Ny oppussing på gang

Straks er vi i gang med enda en oppussing. Denne gangen med god takhøyde, stukkatur og en helt annen fargepalett enn i min lyse, gamle leilighet.

Jeg har flyttet inn til Frank fordi vi rett og slett hadde manko på soverom i min leilighet – og da ble det visst Grünerløkka på meg likevel.

Oppussing er kanskje ikke for pyser og alt er ikke like gøy, men planleggingen i forkant får det til å krible i fingrene. Å kunne se et prosjekt ta form, er som å male på et helt nytt lerret.

Jeg er godt i gang med 3D-skisser som vi har brukt “mal” for håndverkere og for oss selv med tanke på fargevalg. Vi har også en liten prioriteringsliste for å ikke ta oss vann over hodet. Fasaden på bygården skal nemlig pusses opp på samme tidspunkt, så her gjelder det å holde motivasjonen og tålmodigheten på plass.

Oppussing, Renovering, Oppussing av leilighet, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger

Dette innlegget gir en liten pekepinn på fargepaletten og materialvalget som kommer til å gå igjen flere steder i leiligheten. I tillegg blir det også mye innslag av brunt og svart. Resultatet blir en lun, men fargerik leilighet som vi ikke kommer til å gå lei.

Leiligheten min har blitt gjort en del med, men den er har ikke så fargerik som jeg skulle ønske. Frank og jeg er begge glade i farger og gamle møbler, men samtidig blir de feminine lysekronene mine hengende igjen i min gamle leilighet – for maskulinitetens skyld!

Oppussing, Renovering, Oppussing av leilighet, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger

Mørkegrønn og svart er hovedfargene på kjøkkenet og i stuen. Gultoner preger gangen og soverommet. Vi tegnet opprinnelig inn en dør i jern og glass mellom stuen og kjøkkenet, men endret dette da vi fant ut at det var gammel murstein bak en av veggene.

Planen er å komme oss inn til den opprinnelige mursteinen og ikke måtte tulle med noe som trolig er en bærevegg. I tillegg har vi funnet ut at det er sinnsykt fine planker bak gipsveggen som er like de i det forrige innlegget, så de skal også få komme fram i lyset.

Håper dere følger med videre 😊


We’re about to renovate a brand new apartment! I’ve moved to Grünerløkka and now live with my boyfriend, because we lacked bedrooms in my old apartment. We both love to spend time here and I can’t wait to start. 

This post shows you guys a small sneak peek of colors and materials. We’re going quite dark, “earthy” and colorful at the same time. I’m finished with 3D-sketching the result we want after the renovation, and we use this as a guide to the entrepreneurs. 

Hope you’ll follow us on the project!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *