Råkostsalat og etterpåklokskap

Råkostsalat, Klisjéhjemmet, Trine Midtun, Norske interiørbloggere, Lunsj, Salat, Høstsalat, Hodekål

Råkostsalat og etterpåklokskap

I dag tar jeg et tilbakeblikk på hvor alt startet for to år siden. Uten kamera – som nettopp var blitt stjålet, med Instagrambilder og mange idéer, startet jeg denne bloggen. En av de første oppskriftene var denne  råkostsalaten som kan varieres i det uendelige. Bruk den som tilbehør,  lunsj eller varier den med dine favoritt ingredienser.

For et par dager siden pratet kusinen min og jeg om hvordan mange ikke klapper seg selv på skuldrene. Enten det er for målene som er nådd over tid, bildene man har tatt – som er blitt bedre, eller på alt som kan sees tilbake på som verdifull erfaring. Hele veien er det en utvikling, hele tiden lærer du noe og hele tiden kan du bruke det på å komme et steg videre.

Jeg har lært meg at detaljerike oppskrifter, ikke er min greie. At hvitbalansen ikke trenger å være helt blå og at det enkle ofte er det beste. Til tider klapper jeg meg selv på skulderen, men det er som regel tre måneder etter at jeg burde stoppet opp og tatt en vurdering. Er det ikke litt sånn?

I situasjoner der jeg husker å stoppe,  er det morsomt og lærerikt å gå tilbake i arkivet. Se hvordan bildene var, hvordan jeg skrev og tenkte at veien ble videre. Litt sånn er det med livet også. Og ikke minst er arkivet over ditt eget liv, enda viktigere å reflektere over.

Noe ler man over, noe rynker man skikkelig på nesa for, men viktigst av alt; Du tar det alltid med deg videre.  Og er du stolt og stopper opp over stegene du tar, vokser du alltid på hvilken som helst erfaring.

Råkostsalat, Klisjéhjemmet, Trine Midtun, Norske interiørbloggere, Lunsj, Salat, Høstsalat, Hodekål

Råkostsalat med sennepsdressing og lune mandler

Ingredienser:

1 blomkål

1 hodekål

1 rødløk

2 hvitløksfedd

Salt og pepper

Skinke/spekeskinke av eget ønske

1 dl søt sennep

2 dl lettrømme/mager kesam

Frisk persille

1 hvitløksfedd

Olje

1 dl mandler

Finsnitt hodekål og legg  det i en stor bolle. Rasp deretter blomkål og finhakk både hvitløk og rødløk. Bland godt, før du smaker til med salt og pepper. Bland deretter sennep og rømme/kesam til en dressing som du vender inn i salaten.

Ha en bunt frisk persille og en hakket hvitløk i en bolle, bruk deretter stavmikser for å finhakke dette . Tilsett olje, litt etter litt til ønsket konsistens.

Finhakk mandler og rist de i en tørr panne til de blit gyldne. Skjær opp salt skinke eller spekeskinke og dryss over finhakkede, lune mandler og dressing rett før servering.


Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

1 Comment

  1. Flinke, inspirerende og kloke trinemor❤

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *