Hvordan få interiøret til å passe sammen?

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Hvordan få interiøret til å passe sammen?

Det er ingen hemmelighet at det finnes utallige valgmuligheter til hva vi skal ha i hjemmene våre. Det er bohemske farger, stilrene designobjekter og dekorative puter. Men hvordan skal du få interiøret til å passe sammen? Hvilke farger skal du mikse? Jeg kan ikke gi deg noen sikre svar, men forhåpentligvis noen tips på veien.

Tenk deg om og kartlegg

Bruker du litt tid og tankekraft, er det mulig å se likhetstrekk i pyntegjenstander eller møbler som du har forelsker deg totalt i. Gå i deg selv og finn ut hva som gir deg energi og glede. Er det noe du har som rett og slett gir deg en skikkelig god følelse. Finnes det noen fellesnevnere blant disse?

Når du har gått gjennom tingene du allerede har hjemme, går du videre til å tenke på hva du alltid dras mot i butikken. Går du mot duse og sarte farger, eller trekkes du i retningen av naturfarger som oransje, mørkegrønt og grått? Har du mange ting med mønster, eller er det ensfargede tekstiler, møbler og ting som preger hjemmet hos deg?

Er du en som elsker rustikke byer og trange smau, eller liker du skyskrapere og moderne arkitektur? Også dette kan si noe om hvordan du ønsker å ha det hjemme.

La fellesnevneren for disse tingene ligge til grunn, neste gang du står i butikken og må velge mellom ulike alternativer. Etterhvert som tiden går og du tenker på denne måten, finner du forhåpentligvis ut hva som deg og begynner å gå et helhetlig bilde av stilen din.

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Fellesnevnere kan for eksempel være: 
Kontraster i tekstur eller kontraster med ulike sterke farger.
Naturfarger som grått, mørkegrønt, oransje eller pastellfarger og neonfarger.
Stilrene og lyse flater eller fargesprakende vegger og lyse, ensfargede pyntegjenstander og møbler.

Etterhvert som tiden har gått, har jeg sett at jeg personlig trekkes mot fargene gult, oransje, turkis, mørkegrønt, lysebrun og grå. Jeg vet at jeg liker rene flater på store møbler og flater, samtidig som interiøret kan være fargesprakende og fullt av tekstur, kontraster og mønster.

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Bruk Pinterest

Har du funnet fellesnevnere for interiøret og fargene som du trekkes mot? Søk på Pinterest etter kombinasjoner.

Er du usikker på om interiøret ditt er på villspor eller om du er på rett vei for å bygge din personlige stil; Ta en tur inn dit for å få inspirasjon. Det å se hvordan andre kombinerer farger som du allerede liker, kan gi en a-ha opplevelse.

Søkeord som jeg bruker på Pinterest for å finne inspirasjonsbilder til vår stil er for eksempel
bohemian, industrial. Bruk inspirasjonsbildene for å finne enda flere fellestrekk til hva du virkelig liker og legg de i mapper kategorisert i temaer eller rom.

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Ta bilder

Før du har tenkt deg ut på en shoppingrunde: Ta bilder med mobilen fra ulike deler av huset eller leiligheten din. I butikken kan du enkelt sammenligne produktene foran deg med hva du har stående i rommet som skal få et nytt tilskudd.

Står det mellom flere produkter? Det jeg pleier å gjøre da, er å hente flere produkter som også har fellesnevnere med det jeg liker eller allerede ligner på det jeg har hjemme. Legg produktene inntil hverandre og gå gjerne noen meter fra gjenstandene for å få et mer helhetlig inntrykk. Det hjelper ofte for meg, og kanskje hjelper det for deg også 🙂

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Hvordan få interiøret til å passe sammen, Stue, Interiør, Interior Design, Norske interiørbloggere, Industrial, Nordic, Oppussing, Trender, Fargevalg, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, By Bjorkheim, Fransk Bazar, Skeidar, Cozyroom

Mens jeg vokste opp har jeg ofte fått høre ordtaket om at Roma ikke ble bygget på en dag. Det er noe jeg prøver å ta med meg i alle aspekter i livet. Når en krok i leiligheten står der litt stusselig og tom, gleder jeg meg til å bruke tid på å finne ut akkurat hva som skal stå der 🙂 På den måten tror jeg også at du får et personlig utrykk med tiden.

Ha en strålende dag og takk for at du leste!


Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *