Champagnefrokost for barna

Champagnefrokost, Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet

Champagnefrokost for barna

17. Mai frokosten eller Champagnefrokost, som mange også kaller den, nærmer seg med stormskritt. I den anledning fikk jeg spørsmål fra Rema 1000 om å dele mine beste tips til en koselig og inkluderende frokost for barna. Dette ville jeg gjerne bidra med, spesielt siden 17. mai for meg har blitt selveste definisjonen på barnas dag her i Norge.

Det viktigste du bør huske på, er at uansett hvor mye deilig du har å servere eller hvor fint du har pyntet, er det viktig at frokosten handler om å inkludere barna i samtalen og gjøre noe hyggelig sammen. Senk skuldrene og legg listen lavt. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre noe litt utenom det vanlige for barna 🙂

Håper posten kan gi litt inspirasjon og bidra til nettopp dette!

Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, KlisjéhjemmetIMG_3495

Planlegging

Dekk bordet dagen i forveien uten at barna vet om det eller ta de med på planleggingen dagene i forveien. Bruk gjerne en hvit duk og dekorer bordet med små pomponger, ballonger, blåseleker i papir eller fargerike servietter for å gjøre det fargerikt og lekent. Nille, TGR og Søstrene Grene har mange slike dekorasjoner, som ikke koster mange kronene.

Om ikke du ønsker å bruke penger på dette, tar du det du har 🙂 Her har jeg brukt jordbær og eucalyptusgrener for å gi litt farge til bordet. Roser kan også klippes og bindes sammen i en snor, som en fin dekorasjon midt på bordet.

Champagnefrokost, Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet

For mange barn er det litt ekstra stas å få sugerør til frokost og la de gjerne få bruke champagneglass denne ene dagen. Det gjør selv melk litt mer spennende å drikke, syns min gutt på 5 år 🙂

Gjør som på bilde over og kutt opp frisk frukt eller fryste blåbær og jordbær. Ha de i et glass med kullsyrevann for en sprudlende drink som minner litt om det norske flagget i fargene sine.

Champagnefrokost, Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet

Mat og drikke

Menyen på en champagnefrokost der barna skal stå i fokus, bør først og fremst lages etter hva dine egne foretrekker. Bruk gjerne forslagene under for inspirasjon, men som vi alle vet – barn er forskjellige!

Lag en deilig smoothie med bringebær, jordbær og banan, eller en med ananas, kiwi og lime for en litt syrlig og frisk start på dagen.

Lag en fargerik liten skål til hver av barna med youghurt eller kesam, toppet med granola, frukt og et dryss vaniljepulver. Denne kan du også lage 🙂

Server tykkere og litt sunnere «amerikanske» pannekaker laget med egg, kesam eller cottage cheese og havregryn. Server med vaniljekesam og jordbær og sett et lite flagg på toppen av pannekakestabelen.

Champagnefrokost, Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet

Lag brødskiver dekorert som «menneskefjes» med bruk av majones eller syltetøy. Brødskiven er hodet og bein og armer kan lages med frukt eller grønnsaksstenger. Sleng gjerne på et lite flagg i hver «arm», slik at det ser ut som menneskene skal gå i 17. mai tog.

Stå opp en time før barna og lag hjemmelagde, deilige scones med i søt eller salt versjon. Disse lages på under en time og smaker helt himmelsk til kaffen med pålegg på.

Sett fram noen små godbiter på slutten av måltidet, som sunnere daddelkuler eller små muffins.

Champagnefrokost, Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet

Aktiviteter under frokosten

De fleste vet at yngre barn ikke syns at det er det mest spennende å sitte lenge ved bordet. Gjør dette hyggeligere med å legge fram litt tegnesaker og gi de en oppgave om å tegne noe som omhandler 17. mai og aktivitetene de har lyst til å gjøre i løpet av dagen. Tror du det blir mange tegninger av barn som spiser mye iskrem? Det tror jeg!

Prat om ting som barna interesserer seg for og spør spørsmål. Hva er deres beste 17. mai minne og vet de hvorfor vi feirer 17. mai her i Norge? Fortell gjerne morsomme historier fra feiringen i barndommen, der ting gikk virkelig galt, du fikk den flotteste gassballongen eller at du rett og slett overspiste deg på Krone-is.

Syng nasjonalsangen med høy røst og la folkefesten begynne allerede rundt frokostbordet 🙂

Lykke til med planleggingen, folkens!

Champagnefrokost, Frokost, Champagne Frokost, 17. mai frokost, Barnevennlig, Sunne Pannekaker, Granola, Scones, Rema 1000, Norske interiørblogger, Norske Matblogger, Jordbær, Cozy Room, Fransk Bazar, Frederik Bagger, Daddel, Dates, Pancakes, Pannekaker, Trine Midtun, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *