Oppussing av bad før – og etter

Oppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før – og etter

Det er ingen spøk å gå i gang med totalrenovering og oppussing av badet. Her gir jeg deg før – og etterbildene av badet vårt. Håper det inspirerer!

Jeg glemmer aldri den første gangen vi gikk inn i leiligheten. Det oransje badet lyste rett mot oss. Et godt brukt bad, der tiden hadde stått stille i tiår. Mange hadde kanskje latt seg skremme av tanken på å gå i gang med renovering her, men heldigvis tok vi sjansen!

At det ville bli en stor jobb å rive, var vi klar over. Men vi hadde ikke kjennskap til at bad fra 50-tallet ble bygget med hundre bolter (…) per kvadratmeter.

Oppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne bad

Du kan trygt si at det var en svett samboer og en arbeidsivrig pappa som sto der med brekkjern og slagborr for å få ned alt som måtte bort. Min mor serverte mat og kaffe og vi var heldige å ha Gard sin familie her. De stilte opp med både bæring, bortkjøring og lån av bil.  Jeg kom helt ut av telling på hvor mange ganger jeg løp opp og ned trappene med de rosa joggeskoene mine.

De rosa joggeskoene, de lever ikke mer.

Vi levde i nesten to måneder med et toalett på gangen, som vi lånte av hybelleilighetene i samme oppgang som oss. Kjøleskapet sto i stuen. Vi hadde ikke vann og vi sov sammen med alle møblene våre. Stuen, den var full av kjøkken.

Det gikk i hjemmelaget og ferdigkjøpt mikromat, vasken gikk til Gard sin familie og vi ble invitert på hjemmelaget middag der oftere enn vanlig. Vi gikk med sko inne og jobbet på spreng.

Oppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne bad

Jeg ville gjort alt en gang til, men det er godt å ha kommet seg over kneiken. Nå er det veldig levelig her og vi glemmer ofte hvordan det var da vi flyttet inn. Hadde vi planlagt flytting god tid i forveien, hadde nok prosessen blitt enklere.

Da hadde vi ikke måtte flytte fra min leilighet, til Gard sin leilighet, til vår leilighet. Likevel kunne vi ikke noe for at drømmeleiligheten var til salgs – til den prisen, akkurat på det tidspunktet…

Likevel er det ingenting som føles bedre enn når man har slitt litt for det… 🙂

Oppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne bad

Badet ble til ved hjelp av flinke samarbeidspartnere. Vi tok først kontakt med Tapwell, som leverer servantarmaturer og baderomstilbehør i mange ulike finisher.

Leif Erik Håland i Tapwell, ga oss god hjelp og flott service i prosessen, slik at alt skulle passe inn med produktene vi hadde valgt fra Oslo VVS Senter på Furuset og designeren Åse Ørjasæter i By Bjørkheim.

Til slutt falt valgene på en tynn porselenvask fra Laufen Bathrooms, kombinert med messingarmatur fra Tapwell og en spesialdesignet baderomshylle fra By Bjørkheim med stålkonstruksjon og betong. Flisene vi valgte var fra Right Price Tiles og dusjløsningen i krom er fra Tapwell.

Jeg vil også takke Therese Knutsen for mange input på baderomsløsninger og tegninger. Hun er en veteran på det området og anbefales sterkt om du trenger hjelp både i hjemmet eller i hagen 🙂

Oppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne badOppussing av bad før - og etter, Oppussing, Tapwell, By Bjørkheim, Oslo VVS Senter 1, Åse Ørjasæter, Laufen Bathrooms, Right Price Tiles, Trine Midtun Klisjéhjemmet, Klisjéhjemmet, Norske interiørblogger, Hvordan pusse opp bad, inspirasjon oppussing, inspirasjon bad, moderne bad

Og mitt tips til hva du burde gjøre før en baderomsrenovering?

Forhør deg med flere ulike aktører for pristilbud på den største jobbe. Smør deg med tålmodighet, sett tidsfrister til selskapet du leier inn og regn med kriseløsninger underveis for å få hverdagslivet til å gå rundt. Å pusse opp tar tid og det er alltid ting som ikke går som planlagt 🙂

Kartlegg i forkant hva dere har lyst til å putte pengene i, men husk at grunnarbeidet er viktig både i forhold til forsikring og verdistigning av bolig.

Lykke til med oppussingen!


Følg meg gjerne på Instagram og Facebook 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *