DIY: Personlig Bildevegg

Bildevegg, Lag din egen bildevegg, Kollasje, Hvordan lage bildevegg, Kollasje med bilder, Print, DIY, Do it yourself, Trine Midtun Interiørbloggere, Norske bloggere, Trine Midtun, Cozy Room, Gamle rammer, Personlige Minner, Interiørtips

Klær, smykker og tilbehør kan på alle måter være med på å speile personligheten vår til oss selv og andre. Det samme kommer til hva vi velger å putte inn i hjemmene våre. Gjenstander vi plukker opp på ferie som små og store minner. Fargerike tepper som du fant på markedet i Mexico, den lille vinkorken fra kjæresteturen til Paris eller skjellene barna dine plukket fra stranden.

Noe av det jeg hører overalt blant folk som pusser opp, er hvor vanskelig det likevel er å få noe opp på veggene. Jeg har pratet med mennesker som etter elleve år i samme hus, fortsatt har blanke vegger. Jeg skjønner problemstillingen; Hvor skal man egentlig slå den første spikeren? Og ikke minst, hva skal man egentlig henge opp?

Her kommer hvertfall mitt beste tips, uavhengig om du skal henge opp gjenstander eller bilder: Gruppér objektene dine. Lag bildekollasjer av bildene og stilleben av gjenstander som skal henges opp på veggen. 

Bildevegg, Lag din egen bildevegg, Kollasje, Hvordan lage bildevegg, Kollasje med bilder, Print, DIY, Do it yourself, Trine Midtun Interiørbloggere, Norske bloggere, Trine Midtun, Cozy Room, Gamle rammer, Personlige Minner, Interiørtips

Bildevegg, Lag din egen bildevegg, Kollasje, Hvordan lage bildevegg, Kollasje med bilder, Print, DIY, Do it yourself, Trine Midtun Interiørbloggere, Norske bloggere, Trine Midtun, Cozy Room, Gamle rammer, Personlige Minner, Interiørtips

Bildekollasjer:

1.
Enten/eller:
Begynn helt enkelt. Har du fargesprakende bilder, velg helt enkle rammer i samme farger eller utførelse. Har du mange rammer liggende, messingfargede eller detaljerte, er svart/hvitt-bilder med på å framheve detaljene i rammene uten at det blir rotete. Velger du begge deler, kan fort utrykket miste helheten sin.

2. 
Mal!
Har du mange ulike rammer liggende, litt maling og mange ulike bilder. Ferdigstill kollasjen og mal noen av rammene om utrykket ikke blir helt som du forestilte deg.

Bildevegg, Lag din egen bildevegg, Kollasje, Hvordan lage bildevegg, Kollasje med bilder, Print, DIY, Do it yourself, Trine Midtun Interiørbloggere, Norske bloggere, Trine Midtun, Cozy Room, Gamle rammer, Personlige Minner, InteriørtipsBildevegg, Lag din egen bildevegg, Kollasje, Hvordan lage bildevegg, Kollasje med bilder, Print, DIY, Do it yourself, Trine Midtun Interiørbloggere, Norske bloggere, Trine Midtun, Cozy Room, Gamle rammer, Personlige Minner, Interiørtips

3.
Print
Har du noen favorittquotes, fine bilder på datamaskinen og en printer? Vel, print i vei! Jeg har valgt å ha fargerike rammer, men i mange av de fargerike bildene har jeg mange hvite partier for å roe ned utrykket.

Selv om jeg har både mønstre, quotes og fotografier, kan det enkelt justeres i forhold til hverandre med litt redigering.

4. 
Symmetri/Assymmetri
Eller rettere sagt; Orden eller ikke orden?

Har du mange rette linjer og minimalistisk stil i interiøret ditt, kan det være fint å understreke dette med å også lage en bildevegg med mye symmetri og rette linjer.

På vår bildevegg har jeg valgt å jobbe ut i fra en sirkel, der noen av bildene står i rette linjer i forhold til hverandre, men ikke alle. Dette får fram en lekenhet og ser mer tilfeldig ut, samtidig som det finnes en tanke bak plasseringen.

Legg rammene eller bildene du vil bruke sammen på stuegulvet og prøv deg fram før du henger bildene å veggen. Ta bilde av kollasjen med mobilen din, slik at du husker hvor bildene skal henge i forhold til hverandre.

5.

Dra på skattejakt

Bruktbutikker har mange rammer som du kan kjøpe til en billig penge. Disse rammene fikk jeg for tilsammen 350 kroner. Lagerhaus og Kremmerhuset har ofte tilbud på rammer og er også et godt utgangspunkt å starte skattejakten på.

For dere som lurer:

Messingplate på trekasse er fra Brukthall Sinsen, gullspeil fra Anouska, sofa fra IKEA, pledd, teppe og glassklokke fra Cozy Room.

Lykke til og ta gjerne kontakt om du lurer på noe!


Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

6 Comments

 1. AyaPapaya

  Åååå så fint Trine <3

  1. klisjehjemmet

   Ååh, tusen takk Ayamor! <3

   Så glad for at vi har kommet så langt med oppussingen at vi ikke har kjøleskapet i stua lenger!! 😉

 2. Hej,

  Super nice 🙂 where did you get the rug from??

  Xx Theresa

  1. klisjehjemmet

   Thank you!

   The rug is from Cozy Room 🙂

 3. OMG! Please, just tell me!…. where did you got this an amazing chandelier? I just love it! For how much would you sell it? I just got crazy about it! Thank you for the answer… your fun from Finland 🙂

  1. klisjehjemmet

   It’s antique 🙂 Found it at Finn.no <3

   Have a nice day!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *