Bloggbransjen – Ikke bare lyserosa

Selvfølelse, Blogg, Klikk, Lesertall, Bloggbransjen, Rosabloggere

Bloggbransjen er lyserosa og over gjennomsnittet overfladisk for de som ikke har kjennskap til den. Faktisk kan jeg gledelig innrømme at det er den til tider også. Det er en liten boble med pressefrokoster, eventer og samlinger der vi spiser sushi og diskuterer trender, affilliates og contentkampanjer. Vi tar bilder av maten og av hverandre.

Vi formidler en hverdag og virkelighet som virker lettvint og sukkersøt. Og ja, jeg er takknemlig for at jeg har mulighet til å ta del i dette også. Det er en del av jobben vår det også, å formidle nyheter og være en form for redaktører til leserne våre.

Samtidig er bransjen beintøff, og vi kan oppleve ensomhet som kanskje ikke finnes i like stor grad i bransjer der man er omgitt av kollegaer. Det er helt opp til deg selv hva du skal prestere og du er helt og holdent din egen sjef. Du legger sjelen din i bloggen – og bloggen rangeres og settes verdi på etter hvor mange lesere du har. Vi rangeres selvfølgelig også ut i fra personlighet og utrykk, men først og fremst handler det om klikk og reach i forhold til annonsører.

Faren med å legge sjelen sin i noe, er at det lett går utover både selvfølelse og selvtillit om lesertallene uteblir. Du lukker øynene for topplister og rangeringer. Det gjør vondt helt inn i sjelen – for noe så overfladisk som klikk.

Selvfølelse, Blogg, Klikk, Lesertall, Bloggbransjen, Rosabloggere

Å bli for opphengt i tall, når blogg egentlig skal drives fra et behov for å formidle, være kreativ og dele noe med andre, er kanskje ikke sunt i lengden. Forsvinner det morsomme, synker kreativiteten og innleggene stopper opp. De som før kom som perler på en snor.

Men først og fremst kommer tvilen. Tvilen om du har gjort det riktige. Hvorfor satset du ikke på noe stabilt, normalt og fornuftig?

Om blogg er fornuftig eller ikke, kan selvfølgelig diskuteres i det uendelige. Kanskje er vi rett og slett nødvendig fordi folk trenger et pusterom i hverdagen. Blant elendighet, krig og prestasjoner?

Selvfølelse, Blogg, Klikk, Lesertall, Bloggbransjen, Rosabloggere

Hvorfor mange av oss bloggere ikke satset på allmenne og fornuftige yrkesveier, tror jeg ligger i et stort behov for å formidle det vi brenner for. Vi må få det ut et sted. Bli ”kvitt” det. Om vi ser for oss en hverdag uten en arena der vi kan dele, føler mange av oss en klump i magen. Det er ikke et alternativ for oss å gi opp det vi driver med.

Heldigvis finnes det mange likesinnede i UI som har de samme følelsene og tankene når vi møtes. Det har vært en arena til å dele tanker og følelser. Det gjør det lettere å leve med klumpen. Klumpen om at lesertallene ligger i bakhånd og styrer troen på det vi driver med. At du aldri helt når opp og at det aldri blir helt godt nok. Vi må holde kurs, overse tvilen og fokusere på at vi elsker det vi driver med. Ikke minst er det å leve med tvilen, en ekstremt god trening i å gi mer faen.


Følg meg gjerne på Instagram og Facebook for inspirasjon

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *