Bobler på Kulinarisk

IMG_9724

Sodasteam4IMG_9643
SodasteamIMG_9802IMG_9810IMG_9838Sodasteam2

Sodasteam3

Bilde 1, 3 , 5, 6 og 7 er tatt av fotograf Lisa Bjorheim

Her om dagen var jeg på et hyggelig event på Mathallen sammen med JCP Nordic, SodaSteam Norge, Kulinarisk Akademi og Michelin-kokken Paul Liebrandt. På eventet var også flere av bloggkollegaene mine som Fru Timian, Kokk Helene, Annica om Mat og Just Another Foodstory som dere sikkert kjenner litt fra før av.

Eventet dreide seg om samarbeidet mellom stjernekokken Liebrandt og SodaSteam, bobleprodusenten som helt siden 1978 har forsynt nordmenn med friskt og godt kullsyrevann. Fra desember 2013, har Liebrant og SodaSteam utviklet 12 ulikealkoholfrie alternativer som spesielt godt skal komplementere mat. Vi fikk smake på 8 ulike smaker, alle laget med naturlige ingredienser som blant annet agurk-konsentrat, laubærrot, vanilje og sitron.

Liebrandts ønske var å kombinere uvanlige ingredienser med kjente smaker. Den røde versjonen laget med blant annet laubærrot, skulle være en erstatning for rødvin, og smakte svakt av Cola med kirsebærsmak. Jeg savnet ikke vin under måltidet og det var forfriskende å få smake de ulike alternativene og teste ut SodaSteam, som jeg ikke har prøvd tidligere. Alternativene vi fikk smake på i går var tilsatt litt Stevia og inneholdt mellom 14-22 kalorier per deceliter.

Stjernekokken tipset om de nyeste trendene i matveien og fortalte at spesielt en modernisert form av mexikansk mat, var på vei inn i det amerikanske markedet. I tillegg var ulike juicer og nøttemelk, å finne overalt. I tillegg til å stille spørsmål og smake på de ulike drikkene fra SodaSteam, fikk vi en deilig meny servert av kokkene på Kulinarisk. Laks, kamskjell og oksetartar var noe av det som havnet på bodet, på rad og rekke.

Jeg anbefaler å prøve disse alternativene til alkoholfrie drikker, som en variasjon til juice og brus. De er lettdrikkelige og kan for eksempel serveres over is eller med fruktbiter om ønskelig 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *