Rustikke sitronterter

sitronterte3 copysitronterten2sitronterte9sitronterte12

Dere har kanskje lagt merke til det, men jeg er inne i en liten bakeperiode om dagen. Det er små søte saker, fargerike tilskudd og lag på lag. Hodet mitt forbereder seg nemlig til en workshop om i morgen, sammen med bloggere som Passion for Baking, Krem Elin, Fru Timian og Villa Perlesukker. Jeg gleder meg! Men litt prestasjonsangst har jeg, med tanke på at jeg skal bake sammen med Manuela, som så og si alle bakeglade har hørt om. Og ikke minst, vi har bryllup som tema!

Med bryllupsbaking tenker jeg detaljer og presisjon. Det er rosa perfekte kaker som tar pusten fra deg og kakene har ikke en eneste skramme. De er nesten for fine til å bli spist. Disse små sitrontertene derimot, er ikke utført til presisjon og perfeksjonisme, selv om de smaker himmelsk. Jeg liker rustikke kaker, som er på størrelse med makroner med litt skjevhet og karakteristikk. Kanskje blir dette forandret på onsdag? Vi får vente å se 🙂

Her har jeg brukt ferdig butterdeig, men du kan selvsagt lage dette selv om du vil. Geléen er av sitron, men her kan du også velge dine favorittingredienser.

Rustikke Sitronterter
(ca 8 stk)

4 ark ferdig butterdeig stikkes ut i ønsket porsjonsform og stekes som anvist på pakken. Avkjøl.

Gelé:
4 dl vann
1/2 pakke gelatinpulver
1 dl sitronsaft
1 dl melis

1.
Smelt gelatinpulveret over lav varme og tilsett vannet. Rør til alt gelatinpulveret er blandet ut. Sikt deretter i melis og bland i sitronsaft. Hell i små porsjonsformer og sett kaldt. Disse bruker omlag en time i frysten til å stivne helt.

Kjeks:

100 gram smør
175 gram sukker
1 egg
1 ss sitronsaft
200 gram mel
1/2 ts bakepulver

1.
Sett stekeovnen på 220 grader og dekk en bakeplate med bakepapir.

2.
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, før du tilsetter egg og sitronsaft. Når dette er blandet godt, pisker du inn mel og bakepulver. Bre deigen utover bakeplaten og stek på midterste rille i 12 minutter. Avkjøl på platen, men del opp i porsjonsformer (lik butterdeigen) før den kjølner helt og blir vanskelig å dele.

Fyll:
2 dl pisket krem

Del den ferdige butterdeigen i to eller tre lag. Fordel deretter pisket krem, gele og kjeks lag på lag før servering 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *