Quinoasalat med Grønnkål og Pesto

IMG_5704

Som noen av dere sikkert vet, blir jeg aldri lei av salater og balsamico. Denne er på favorittlisten og har blitt spist i tre dager etterhverandre 🙂 Det var også den som ble servert da jeg hadde Just Another Foodstory her på planlegging av shoot her om dagen.

Quinoasalat med Grønnkål og pesto

2 dl quinoa
3-4 dl vann
1/2 buljongterning
1 pakke grønnkål
1 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
10 cherrytomater
10 røde druer
2 små pastinakk
1 stor avokado
1 pakke kikerter
1 ss balsamico
Pesto:
100 gram soltørkede tomater
1/2-1 dl olivenolje
1/2 dl cashewnøtter
1 hvitløksfedd
Litt parmesanost
IMG_5711
1. Kok quinoa i buljongvann i 10-15 minutter, til vannet er absorbert. Ha grønnkål, olivenolje og sitronsaft i en bolle og massér bladene, til de blir myke. Smak deretter til med salt og pepper. Kutt deretter alle grønnsakene i småbiter, unntatt pastinakk, som du river på et rivjern. Bland inn grønnsakene og balsamico i grønnkålen. Ha i avkjølt quinoa rett før servering.
2. Lag pesto av å kjøre soltørkede tomater, cashewnøtter, parmesan og hvitløk med en stavmikser. Tilsett olivenolje for ønsket konsistens og server.
Om ønskelig kan du toppe med hjemmelagde kjøttboller eller spekeskinke 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *