Alt du kan ønske deg

Vaniljeis med Havrekrokan2

Fløyelsmykt. Superdigg. Enkelt og lettvint. Jeg har faktisk troen på at en kule av denne, kan redde enhver krisesituasjon eller løfte hvilken som helst formkake til nye høyder. Prøv og se om du er enig, da vel?

Den er laget med vaniljekrem, mørk sjokolade og en deilig, crunchy havrekrokan som er hakket mer syndig og smakfullt enn granola 😉

Vaniljeis med Havrekrokan4

Vaniljeis med havrekrokan

Havrekrokan:
1 dl havregryn
1/2 ts kanel
1 ts aprikossyltetøy
2 ss smør
2 ss sukker
2-3 ss kremfløte

75 gram mørk sjokolade i biter

1.
Start med å brune havregrynene litt i en varm panne. Sett deretter havregrynene til side og bland med kanel.

2.
Smelt smør i en teflonpanne, før du rører inn sukker, aprikossyltetøy og kremfløte. Blandingen skal koke litt, men pass på at den ikke brenner seg. Den er ferdig når den begynner å få farge og smaker karamell. Skru ned varmen og bland deretter i havregryn, før den trykkes utover på et bakepapir for avkjøling.

Iskrembase:
1 1/2 dl ferdig vaniljekrem
4 dl kremfløte
5 eggeplommer
100 gram melis
1 ts vaniljesukker

Vaniljeis med Havrekrokan1

1.
Pisk kremfløten stiv og bland i vaniljekrem. Ha deretter eggeplommer, melis og vaniljesukker i en bolle og pisk til en tykk røre, som deretter vendes inn i kremen. Fordel iskremen i en liten langpanne eller iskremboks og bland i biter av havrekrokan og hakket, mørk sjokolade.

2.
Sett i fryseboksen og la den stivne over natten. Den ble helt fin og fløyelsmyk, selv uten røring underveis 🙂

Vaniljeis med Havrekrokan5

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *