Opp-Ned Kake

IMG_5293_2

I hele oppveksten min har jeg forbundet denne kaken med storebroren min, som i går hadde bursdag. Hver gang han tok turen hjem da jeg var yngre, stresset mamma rundt for å lage alt han var glad i og pleide å få da han bodde hjemme. Blant annet denne kaken.

Fyllt med vaniljekrem og med en topping som smaker søtt og crunchy. En slager i familieselskaper og definitivt også hos min bror 🙂 Denne ble ikke så fin, etter å ha flyttet litt rundt på den, men god ble den likevel!

IMG_5290

Opp-Ned Kake

Mandelbunn:
75 gram smør
150 gram hasselnøtter eller mandler
50 gram sukker
evt litt mørk sjokolade og ristede havregryn

1.
Smelt smør i en panne, mens du grovhakker nøtter. Ha sukker og nøtter sammen med smøret når det er smeltet og bland godt. dekk en springform (24 cm i diameter) med aluminiumsfolie på bunnen og på sidene av formen, før du fordeler nøtteblandingen utover bunnen av springformen.

Kakebunn:
3 dl sukker
3 egg (romtemperert)
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ss kakao
1 dl vann/ 1 dl kaffe

1.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland deretter alle de tørre ingrediensene før disse røres inn. Ha deretter i vann eller kaffe alt etter hva du selv ønsker. Jeg liker kaffesmak på kaker, mens noen ikke foretrekker dette 🙂

2.
Ha kakerøren over mandelbunnen og stek på midterste rille av en forvarmet ovn på 180 grader i 45 minutter.

3.
Avkjøl kaken, før den deles i tre lag.

IMG_5294_2

Vaniljekrem:
3 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem

1.
Pisk kremfløten stiv og bland i ferdig vaniljekrem. Fordel deretter dette på hver kakebunn og sett kaken sammen. Ha gjerne sjokoladebiter eller ristede havregryn og nøtter mellom lagene om ønskelig 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *