Pavlova Crumble

IMG_5160

Ååh. Hvorfor har jeg ikke laget marengs før? De kan fylles med så utrolig mye godt og varieres i det uendelige. Disse er fyllt med en deilig crumble av havre og er toppet med nektarin, plommer og cottage cheese.

Marengs:
4 eggehviter
2 1/2 dl sukker
1/3 ts salt

1.
Sett stekeovnen på 100 grader og dekk en plate med bakepapir. Ha fire tempererte eggehviter i en bolle og pisk stivt sammen med sukker. Bruk 1 ss røre til en marengskjeks og stryk den utover, slik at sirkelen ikke er mer enn 1 cm høy. Stek i 1 tim og 10 minutter på nederste rille og avkjøl på rist.

IMG_5178

Crumble
2 1/2 dl havregryn
2 ss aprikossyltetøy
1 ss honning
1 ss smør
1/2 ts salt
1/2 ts kanel

1.
Varm en stekepanne med litt smør og brun havregrynen i en panne. Ha deretter i honning, syltetøy, kanel og salt. Bland godt og skru ned varmen før sukkeret svir seg. Avkjøl på en tallerken.

IMG_5163

Topping
2 nekatariner
3 plommer
1/2 ts kanel
Litt smør til steking

1.
Skjær nektariner og plommer i skiver og stek på lav varme til de får litt farge.

Ha crumble, stekte nektariner og plommer og cottage cheese mellom to marengskjeks og nyt! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *