Asparges med sitron og persille

IMG_1862IMG_1868

God fredag alle sammen!

Denne retten er fin å servere som en forett eller til ulike kjøtttyper 🙂 Du kan gjerne bytte ut bacon med serranoskinke og sprøsteke den i stekeovnen, istedenfor på stekepannen.

Asparges med sitron og løk
1 bunt asparges delt i to
1 ss smør
1/2-1 pakke bacon
1 sitron (saften av denne)
2 hvitløksdfedd
8-10 valnøtter
Salt og pepper
Frisk persille til topping
1.
Stek baconbiter i pannen på middels varme. Legg deretter baconet på kjøkkenpapir, slik at fettet absorberes av papiret.

2.
Smelt litt smør i pannen og stek asparges i ca 5 minutter på middels til høy varme. På slutten av steketiden tilsettes sitronsaft, krydder og bacon.

3.
Ha asparges på et serveringsfat og dryss over baconbiter, hakkede nøtter og frisk persille. Server gjerne med et lite dryss av havsalt og nykvernet pepper rett før servering 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *