Honning og Havrescones

IMG_1366IMG_1368

Hei alle sammen!

Her er den første oppskriften som ble publisert i Bygdanytt.

Scones er det perfekte bakverket for deg som ikke har tålmodighet til verken heving, elting, strekking eller bretting. Akkurat som meg! Det eneste du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene, sette herlighetene i ovnen og sette fram noe deilig pålegg til frokosten. Disse kan du fint lage på morgenkvisten også på hverdager, selv om tiden ikke er allverdens 🙂

Scones har ikke lang holdbarhet i forhold til saftighet, så de smaker best om de serveres umiddelbart eller samme dag. Kesamen bidrar til økt saftighet, samtidig som de inneholder svært lite fett. Sleng gjerne i nøtter, krydderurter eller frø om du ønsker variasjon 🙂

Gir nok til ca 12 scones og en svært vellykket frokost!

Honning og Havrescones
2 dl rugflak
2,5 dl havregryn
5 dl hvetemel
3 dl kesam
1 dl melk
1 ts salt
3 ts bakepulver
2 ss honning

1 egg til pensling
Havregryn til topping

1.
Sett ovnen på 220 grader. Bland sammen alle tørre ingredienser, hell deretter i alle våte ingredienser og bland godt sammen. Deigen skal ha slik konsistens at den ikke setter seg fast i fingrene dine. Ta gjerne litt mel på hendene dine ved utbaking.

2.
Trill ut små, runde eller avlange boller av deigen og pensle med egg. Strø over havregryn eller rugflak. Stek i ca 15 minutter til de er gyldne.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *