Smaksrike brødpinner

Smaksrike brødpinner, brødpinner, tapas, spekemat, tilbehør, trine midtun, klisjéhjemmet trine midtun, mat til 17. mai

Smaksrike Brødpinner

Her er oppskriften på noen gode og smaksrike brødpinner som passer godt både til pesto, supper, salater og som snacks.

Brødpinnene har mye smak og gjør seg best rett fra ovnen, penslet med litt olje og ekstra godt salt. Server med noen gode skiver serranoskinke, litt hjemmelaget aioli eller pesto og sett fram til gjestene dine 🙂

Gir nok til ca 8-9 brødpinner på 20 cm.

Brødstenger:
8-9 dl hvetemel
9 -10 ss smør
1 ts salt
1 ss sukker
2 ss rapsolje
1,7 dl kaldt vann
100 gr fetaost
1/4 bunt frisk timian
1/4 bunt frisk basilikum
1 fedd hvitløk

Topping:
1/3 dl rapsolje
Grovkornet salt

1.
Mål opp mel og bland i salt, før du tilsetter smøret i små biter. Dette kjøres i en kjøkkenmaskin eller knas raskt sammen til smuler med hendene.

2.
Tilsett vann, et knust hvitløksfedd og rapsolje og jobb dette inn i deigen. Konsistensen skal være slik at den ikke klebrer seg fast i fingrene dine og ikke setter seg fast i benkeplaten.

3.
Hakk opp krydderurter og fetaost i små biter. Legg deretter krydder og fetaost på kjøkkenbenken som du jobber inn i deigen, som du skal trille små pølser av. Brødstengene skal være ca 2 cm tykke og 2 cm brede.

4.
Stekes midt i ovnen i 200 grader i ca 15 minutter. Følg med underveis, da de skal bli gyldenbrune.

5.
Umiddelbart etter steking, pensles stengene med olje og det drysses på salt.

Server umiddelbart og nyt i et godt lag! 🙂

Tusen takk til Fransk Bazar og ikke minst Aud, for lån av rekvisitter

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *