Skattejakt i Grünersgate

IMG_0550IMG_0552IMG_0553IMG_0554IMG_0556IMG_0559

Lille fine Oslo. Grünerløkka. Stedet der hvor så og si alle nisjebutikker og kafeer ligger side om side, limt sammen av en innbyggerskare bestående av mange artister, fotografer, kunstnere, regissører, gründere og en god dose raringer. Det merker man, for her lever byen på en annen måte, syns jeg. Og jeg elsker det <3

Her om dagen var jeg innom en butikk som jeg lenge har vært en stor tilhenger av på Instagram og Facebook; Nemlig Fransk Bazar. Det er nå blit en relativt stor butikk, bestående av antikke franske interiørvarer med masse sjel og historie. Butikken drives av Nina og Didier som ofte er i Frankrike for å hente nye varer. Hurra for folk som tør og inspirerer!

Vegg opp og vegg ned, fyllt til randen av gamle speil, lamper, industriskap og tallerkner. Vin og eplekasser, små flasker til å ha blomster i og massevis av inspirasjon for en sjel som meg. Ikke minst utrolig hyggelige eiere som tilbydte meg en kopp kaffe og nøtter da jeg kom innom for å hente rekvisitter og hilse på for første gang. Og her inne er det farlig. Her finnes nemlig de fineste tingene som du gjerne slåss om på loppemarkedene på høst – og vårparten. Og her får du fred til å kjøpe dem i fred.

Ca hver sjette arrangeres butikkfest for å feire nye varer fra Frankrike, så selv om interiøret er gammelt og tiden står litt stille på akkurat det området, er varene i stadig utskiftning og butikken er stor inspirasjon.

Følg gjerne butikken på Facebook eller på Instagram for inspirasjon eller ta turen innom Grünersgate 5 på løkka for en annerledes og fin butikkopplevelse.

Ha en strålende lørdag!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *