Den kollektive heiagjengen

IMG_5081IMG_5105

Kollektiv heiagjeng. Supporterliga. Sikkerhetsnett og motivasjonsfaktor. Er vi flinke nok til å oppmuntre hverandre og unne hverandre suksess i hverdagen, folkens?

Vi er et samfunn som preges av vellykkethet, høy prestasjonsfaktor og et press for selvrealisering. Alle prøver å finne sin egen greie og sin egen vei og bruker mye krefter og tid på å lykkes i det de gjør. Likevel, når de først lykkes, unner vi de da suksess? Heier vi fram personene rundt oss?

Det er ikke til å stikke under en stol at vi alle kjenner på følelsen av småmisunnelse og tanken på at det gjerne skulle vært vi som sto på toppen. Fått publisert en artikkel, fått et foretak opp på beina og til å gå rundt. Vært suksessfulle og fått til noe eget eller en bekreftelse på å ha gjort en god jobb gjennom å motta en pris. Vi kjenner på følelsen av at vi syns at det kommer så lett for ?alle andre?, mens vi selv må jobbe døgnet rundt for å oppnå samme resultat.

Men faktumet er jo, at de som får suksess ofte har ofret noe annet på veien. For det å bli god i noe tar tid. Det tar krefter, tankekraft og stor motivasjon. Det krever ikke minst disiplin og ofring av andre ting som du kanskje har tid til. Som kanskje den du misunner ikke har muligheten til. Men baksiden av medaljen ser man sjelden. Så hvorfor ikke heie litt? Hvorfor ikke bruke personen du misunner til å motivere deg til å nå dine egne drømmer. For det kan du jo. Flere andre har jo gjort det.

Ved å heie, får du kanskje flere tilhengere når du selv en gang startet på ditt eget lille prosjekt? Det å ha en liten hær i ryggen når du selv en gang skal starte for deg selv eller begynne med noe som krever mange krefter og arbeidstimer, vil føre til en større trygghet. Et sikkerhetsnett. En heiagjeng og supporterliga.

Bruk litt tid og vær heiagjeng for de rundt deg, og forhåpentligvis får du så mye mer igjen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *